Aplicatia care te ajuta sa iti gasesti smartphone-ul pierdut.

Si banii, cardurile, buletinul sau permisul.

Oricat de mult ne-am feri sa o spunem, trebuie sa recunoastem ca smartphone-ul este un accesoriu important pentru cei mai multi dintre noi, nu atat prin prisma valorii sale materiale, cat prin functiile pe care le indeplineste.
 
Smartphone-ul ne ajuta sa fim mereu conectati cu cei dragi, sa facem schimb de informatii, sa aflam care este starea vremii sau ce se intampla in jurul nostru. Practic, este parte din viata noastra, sa recunoastem! Tocmai de aceea ar fi bine sa luam masuri pentru a ne gasi smartphone-ul de fiecare data cand il pierdem, inainte ca el sa ajunga pe mainile cui nu trebuie.

                                                        Portofel pierdut

Cu acest scop a integrat Apple serviciul “Find My iPhone” pe iOS, prin care posesorul telefonului inteligent poate localiza dispozitivul pierdut si poate bloca accesul la informatiile de pe acesta, in cazul in care este gasit de un strain.
 
In replica, Google a implementat o aplicatie similara pentru sistemul de operare Android. Este vorba despre aplicatia Android Lost, disponibila pe Google Play Store. Odata instalata pe smartphone-ul tau, aceasta te va ajuta sa-l localizezi atunci cand il ratacesti.
 
Cum faci asta? Tot ceea ce iti trebuie este un user si o parola cu care sa te inregistrezi pe site-ul aplicatiei, AndroidLost.com sau te poti loga direct cu adresa de gmail. In momentul in care iti ratacesti telefonul, tot ceea ce trebuie sa faci este sa accesezi pagina aplicatiei de pe orice alt computer, tableta sau telefon, sa te loghezi cu userul si parola cu care ai inregistrat aplicatia pe smartphone-ul tau, moment in care vei afla unde se afla dispozitivul pierdut si vei putea bloca “remote” accesul la datele de pe el pana in momentul in care il recuperezi.
 
Totusi, ar fi atat de simplu daca nu ne-am mai pierde lucrurile, daca am reusi sa le pastram pe toate la un loc si daca nu am mai avea nevoie de aplicatii pentru a le recupera…