Qwiki, achizitionata de Yahoo! Aplicatia care iti transforma amintirile in videoclipuri

O firma de productie video ale carei baze au fost puse la New York, in 2011, avea sa ajunga una dintre achizitiile de zeci de milioane de dolari facute de Yahoo! in 2013. Este vorba despre Qwiki, compania de productie video care a lansat o aplicatie pentru iPhone ce poarta acelasi nume si care a fost descarcata in peste trei milioane de exemplare.

 

Dupa ce a reusit sa fie integrat pe Bing, in 2012, la inceputul acestui an, Qwiki a devenit disponibil si pe App Store, reusind performante incredibile in doar cateva zile de la lansare.

 

Astfel, compania Yahoo!, aflata in plina politica de eficientizare a costurilor, a intuit potentialul Qwiki, din moment ce se zvoneste ca ar fi platit 50 de milioane de dolari pentru achizitionarea acestuia.

 

Aplicatia pentru iOS de la Qwiki permite realizarea de scurte filmulete de catre utilizatorii de iPhone. Fotografiile, melodiile si videoclipurile pot fi reunite sub forma unor filmulete numai bune de stocat ca amintiri sau de distribuit prietenilor.

 

Astfel, dupa ce a anuntat la inceputul lunii ca renunta la o serie de produse depasite, cum ar fi AltaVista, unul dintre pionierii motoarele de cautare si cel mai popular inainte de suprematia Google, gigantul IT a deschis seria achizitiilor de vara prin preluarea Qwiki.

 

In orice caz, se pare ca Yahoo! pare sa aiba ganduri mari pentru urmatorul trimestru. Printre posibilele preluari din sectorul tehnologic pe care compania ar urma sa le faca amintim Twitter, aplicatia pentru smartphone Foursquare, WhatsApp, Waze, platforma pentru vizionare de filme si TV Hulu, Waze, DailyMotion, Pinterest sau Reddit. Suna promitator, nu?